El Centre Històric de Manresa es va omplir el cap de setmana del 19 i 20 de febrer d’art i llum i la Fundació EMI Manresa, en col·laboració amb l’Associació de Veïns del Barri Antic de la ciutat , va participar aportant material reciclat i recursos dels alumnes dels diferents cursos de soldadura que es fan a la Fundació, per tal que l’artista Alba E. Peligero pugues crear una espectacular peça que va causar una gran espectació a la Plaça Major de Manresa.
L’artista defineix l’obra de la següent manera:
La consolidació d’un nou element, mitjançant la diversitat de tots els factors necessaris per enfortir-lo, ateny a criteris bàsics des dels quals es posiciona i conforma l’associació de veïns del Barri Antic de Manresa, tenint en compte la història intrínseca en l’espai i fomentant-ne el desenvolupament, practicant la multiculturalitat, la generositat i la solidaritat.
De la mà de l’Ajuntament de Manresa i el Centre d’Art Contemporani el Forn de la Calç – CACiS, amb la col·laboració de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) i l’Associació Misteriosa Llum, les obres d’autor i d’entitat es van poder veure des de l’Anònima fins al Museu Comarcal de Manresa, la Sala Gòtica de la Seu, el Cercle Artístic de Manresa o l’Espai 1522. Entremig, cada racó del Barri Antic mostrava noves propostes.
Sumant-se a la commemoració de Manresa 2022, cinc de les obres creades per cinc dones artistes s’inspiren en les Ínyigues, les dones que van acollir i tenir cura d’Ignasi de Loiola en la seva estada a Manresa.
A més, a la plaça Major, just a sota l’obra de davant de l’ajuntament, la dansa i la música acompanyaren una proposta de majestuositat.
Jardins de Llum forma part del projecte Transefímers de la Xarxa Transversal d’Activitats Culturals, juntament amb els festivals Lluèrnia (Olot), A Cel Obert (Tortosa), Ex Abrupto (Moià), Forma (Balaguer), NYS (Castellbisbal) i Ull Nu (Andorra).
