FORMACIÓ OCUPACIONAL

Domòtica i monitorització del consum en edificis

Fundació EMI Manresa > Subvencionat Sector Metall > Domòtica i monitorització del consum en edificis
Curs ID
ADGG0408
Campus
Manresa Centre
Modalitat
Contínua (Metall)
Hores
60 hores
Mètode
Presencial

Programa de formació professional  100% subvencionats, adreçats prioritàriament a treballadors/ores en actiu, del sector metall.

EXCEPCIONALMENT I DEGUT A LA CRISI PRODUÏDA PER LA CONTENCIÓ DE LA PANDÈMIA DEL COVID-19 SI ETS UN TREBALLADOR EN SITUACIÓ D’EXPEDIENT TEMPORAL DE REGULACIÓ (ERTO) TAMBÉ PODRÀS ACCEDIR A AQUESTA FORMACIÓ.

Es tracta d’un curs teòric-pràctic gratuït per a treballadors i autònoms de el sector Metall.

En aquest curs aprendràs a optimitzar el consum energètic d’un habitatge a través del contracte de les tarifes elèctriques i les seves corbes de consum.

Mitjançant un sistema domòtic podràs augmentar la seguretat contra inundacions, incendis i robatoris. A més també augmentaràs l’estalvi energètic, la seguretat i el confort mitjançant la detecció de fuites d’aigua, fums i temperatura. La simulació de presència mitjançant encesa de llums i persianes et permetrà minimitzar la intrusió.

Durant el curs es realitzaran programacions domòtiques per sistemes cablejats i sense fil amb programari lliure de programació i programari privat de marca. També es realitzaran simulacions d’instal·lacions domòtiques privatives i estàndards per a automatitzar habitatges de primera instal·lació i habitatges ja construïts sense la realització d’obres auxiliars.

A l’acabar el curs els alumnes sabran programar una instal·lació domòtica i l’executaran sense fils, podent controlar-la des del seu propi mòbil, Tablet o PC.

Per accedir a aquest curs no es necessiten coneixements previs d’electricitat.

ESTRUCTURA I CONTINGUTS

1. CONSUM EN EDIFICIS

2. CONDICIONS INTERIORS I EXTERIORS DE L’EDIFICI

3. MESURA DE LA TEMPERATURA

4. MONITORITZACIÓ. CONSUMS

5. MONITORATGE

6. AMIDAMENTS ENERGÈTIQUES

7. CONTROL I DOMÒTICA

RECONEIXEMENT DE LA FORMACIÓ

Una vegada finalitzats i aprovats tots els exàmens del curs, d’acord a la valoració realitzada pel tutor o tutora assignat/a, es rebrà el corresponent Titulació de (ELEE017PO) DOMÒTICA I MONITORATGE DE EL CONSUM EN EDIFICIS amb 60 hores expedida per l’Administració Pública.

Si t'interessa aquest curs

Apunta't aquí